Muratlı Ballıhoca Köyünde Cinayet

1 Eylül 2009 Salı

Olay, bugün saat 14.30 sıralarında Muratlı İlçesi Ballı Hoca Köyü yakınlarında meydana geldi. Köydeki tarlalarından 2 kişinin ayçiçeklerin başlarını keserek çaldığını öğrenen köy muhtarı Kadir Akkavak, aza Şerafettin Meriç'i de yanına alarak tarlalara gitti. Hırsızlık yapanların 59 YL 045 plakalı otomobil ile kaçtığını gören Muhtar Akkavak, 59 KA 535 plakalı otomobil ile yanındaki azası ile birlikte zanlıların peşine düştü.

Köy girişinde hırsızların önünü kesen muhtar zanlılarından babası 45 yaşındaki Cavit G. ve oğlu 16 yaşındaki C.G. ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine oğlu C.G. araçtan çıkartığı pompalı tüfek ile muhtar ve azasına birer el ateş etti. Daha sonra baba-oğul kaçtı. Ancak içinde bulundukları 59 YL 045 plakalı kamyonetle Tekirdağ- Muratlı yolu Müsellim Köyü Mevkii'nde gözaltına alındı.

Muhtar Kadir Akkavak, göğsüne isabet eden kurşun nedeniyle olay yerinde, aza Şeraffetin Meriç hastaneye kaldırılırken ambulansta öldü. Olaydan sonra Tekirdağ Jandarma Alay Komutanlığı kriminal ekipleri ile Muratlı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri olay yerinde incelemelerde bulundu.
Muratlı Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Muhtar Meriç ve Akkavak ve aza Meriç'in cesetleri Cumhuriyet savcısının incelemesi ardından İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Jandarmadaki ifadesinde suçu kabul eden C.G., “Muhtar ve aza babama küfür etti. Bizi dövmek istediler. Ben de babamı ve kendimi korumak için korkutmak amaçlı ateş ettim. Pişmanım” dediği bildirildi.

1 yorum:

ahmet mehmet akkavak dedi ki...

ALLAHIN ŞEREFSİZİ ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKAR GİDEN BNM BABAM KADİR AKKAVAK BABAM SUÇSUZ VE MASUMDUR MELEK GİBİ GELDİ MELEK GİBİ GİTTİO KADAR KIYMETLİ BİRİYDİ Kİ ŞEREFSİZİN BİRİNİNİN KASITLI KURŞUNUYLA ÖLDÜ O ŞEREFSİZ BENİM CANIMI YAKTI ALLAHTA ONUN CANINI YAKSIN... KADİR AKKAVAK(AHMET MEHMET NEFİZE AKKAVAK)