Muratlı Aydınköy Hakkında Bilgi ve Resimleri

22 Ocak 2009 Perşembe

Tarihi
Aydınköy halkının büyük bir çoğunluğu 1930'lu yıllarda Türkiye'ye Bulgaristan'dan gelen göçmenlerden oluşmaktadır. Halk o yıllarda özellikle İslimye (Siliven) iline bağlı Kazan (Kotel) ilçesine bağlı Alvanlar (Yablanova) Küçükler (Malko Selo) Veretler (Mogilo) köylerinden göç ederek gelmişlerdir. Köyün eski ismi Hocaaydın'dır. Köyün kurulduğu çiftliğin adı olup, köy tüzel kişiliği kazanıldığında AydınKöy olarak değiştirilmiştir.
Kültür
Her yıl hıdrellezden yaklaşık kırk gün sonra köyde Ali Baba şenliği yapılmaktadır. Bu Haziran ayının ikinci pazar gününe denk gelir.O gün kurbanlar kesilir,dualar edilir,köy halkının tamamı için bu şenlik bir kaynaşma vesilesi olur. Ali Koç Baba, Türklerin Nigbolu (Nikopol) kalesini ele geçirilmesinde büyük yararlıklar gösteren bir Horasan Erenidir
Coğrafya
Tekirdağ iline 20 km, Muratlı ilçesine 8 km uzaklıktadır.
İklim
Köyün iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisindedir.


Nüfus
Ekonomi
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Halk geçimini buğday ve ayçiçeği tarımı,büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık yaparak sağlamaktadır.
Muhtarlık
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır. Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: :2004 - Muhammet Yaman :1999 - Ali Canbaz :1994 - Cafer Kasap :1989 - Cafer Kasap :1984 -
Altyapı bilgileri
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

0 yorum: