DP lideri Soylu 29 Mart'ta demokrasi kazanacak

2 Mart 2009 Pazartesi

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, 29 Mart'ta demokrasinin kazanacağını söyledi. Seçim çalışmaları kapsamında Tekirdağ'da partililerle buluşan Soylu, kavga ve çatışma siyasetine talip olmadıklarını belirtti.

Soylu, Demokrat Parti'nin millet zihniyeti ile siyaset yaptığını dile getirirken, "Yerel seçimler, halkın ortaya koyduğu bir demokrasi tercihi ile neticelenecektir." dedi.

Belediye başkan adaylarını desteklemek amacıyla Tekirdağ'a gelen Soylu, AK Parti ve CHP'ye yüklendi. İki partinin, tek parti zihniyeti ile siyaset yaptığını savundu. 'Oyları boşa vermeyin' görüşü sebebiyle herkesin AK Parti ve CHP çevresinde odaklandığını ileri sürdü. Bu gidişatın 29 Mart'ta bozulacağını kaydeden Soylu, şöyle devam etti: "Türkiye'de, elbette ki seçimi demokrasi kazanacaktır. Türkiye'ye hizmet etmek isteyen insanlar, bir rekabet ortaya koyarak, Türkiye'nin yarınlarına, bugün ümitsizlik duyan insanlara yönelik, yeni bir şafağın başlangıcını oluşturacaklar. Biz Demokrat Parti olarak buna talibiz. Kavga ve çatışma siyasetine talip değiliz. Siyasetin kirletilmesine talip değiliz." Partililerle görüşen Soylu, daha sonra çarşı esnafını ziyaret ederek sıkıntılarını dinledi. Tekirdağ, aa

0 yorum: