Çorlu Havaalanı’nda İlk İç Hat Seferi Başladı

28 Şubat 2009 Cumartesi

Türk Hava Yolları kuruluşu olan AnadoluJet’in Çorlu Havaalanı seferleri başladı. Ankara’dan kalkan uçak Çorlu Havaalanı’na inerken ilk yolcusu da İçişleri Komisyon Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut oldu.
Türk Hava Yolları kuruluşu olan AnadoluJet, Çorlu seferlerine başladı. Boeing 737–700 tipi Muğla isimli uçak 59 yolcusu ile Çorlu’ya ilk inişini gerçekleştirdi. İlk uçuşta Ankara’dan Çorlu’ya gelen İçişleri Komisyon Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili Tevfik Ziyaeddin Akbulut, görevliler tarafından çiçeklerle karşılandı. Uçaktan indikten sonra apronda gazetecilere açıklama yapan Akbulut; “İlk uçuşu gerçekleştirdik, çok keyifli bir uçuş oldu. Gerçekten 10 yıldan beri hayal ettiğimiz bir rüyamızdı bu, nihayet bugün bu riyamıza kavuştuk. Meydana gelen elim kazanın ardından üzüntümüz sonsuz, Amsterdam’daki kaza ve bizim Tekirdağ ilimizin ismini taşıyan bir uçağın böyle bir kaza bizi üzdü ama bugünkü uçuşumuz Trakya için Çorlu için Tekirdağ için ve hepimiz için hayırlı olsun. Artık bundan sonra Çorlu’dan Ankara çok daha yakın. İlerleyen günlerde haftanın her günü olacak, ne kadar çok yolcu olursa, ne kadar fazla ilgi ve alaka olursa o kadar iyi, yaşatmak zorundayız” dedi.

Silivri’ye yapılması gündemde olan Havaalanı ile ilgili düşünceleri sorulan Akbulut; “Çorlu Havaalanını etkiler, Silivri’ye yeni bir Havaalanı yerine Çorlu Havaalanı’nın genişletilerek İstanbul’un ihtiyacını karşılamasından yanayız ve takipçisiyiz” diye konuştu.
Uçaktan inen yolcuları apron kapısında karşılayan görevliler yolculara çiçek verdi. Havaalanı içerisinde düzenlenen programa İçişleri Komisyon Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili Tevfik Ziyaeddin Akbulut, Tekirdağ Milletvekili Necip Taylan, Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, Çorlu Belediye Başkan Vekili Mehmet Bulut, Türk Hava Kurumu Bölgesel Uçuşlar Başkanı ve Anadolujet Başkanı Sami Alan ve vatandaşlar katıldı.
Düzenlenen programda ilk olarak konuşan Tekirdağ Milletvekili Necip Taylan; “20. yüzyıla pek çok isim verildi ama bunlardan en önemlisi sanırım sürat çağı ismidir. Biz hız çağını yaşıyoruz. Sürat demek hayatın daha komplike, daha üretken ve zamanı daha iyi kullanma anlamına geliyor. Çorlu’da Ulaştırma Bakanlığımızın, Hükümetimizin, Devletimizin açmış olduğu bu havaalanı ve seferlerin başlaması Çorlu’ya olduğu kadar Trakya’nın tamamı için çok önemli bir kolaylık sağlayacak. Havaalanımızın kazasız, belasız bir şekilde hizmet vermesini ve hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Amsterdam’da önceki gün meydana gelen kaza hepimizi çok üzmüştür diyen İçişleri Komisyon Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili Tevfik Ziyaeddin Akbulut; “Tekirdağ ismini taşıyan uçağımız maalesef biz kaza sonucunda 9 yolcu hayatını kaybetti. Bu kazada hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet diliyorum, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Trakya’nın ve Çorlu’nun bu tarihi gününü paylaşmak üzere Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım gelecekti. Çok daha farklı bir program düzenlenecekti ama bu kaza nedeniyle bu töreni mütevazi bir şekilde yapma kararı alındı. Tarihi bir anı yaşıyoruz, 10 yıldan beri beklediğimiz günü yaşıyoruz. Ben kendim 7 yıldır bu işin peşindeydim. Anadolujet Trakya’yı Ankara’ya çok yakınlaştırdı. Bir günümüz yollarda geçiyordu ama artık 1 saatte Çorlu’ya geldim. Bu çok büyük bir imkan, gerçekten zaman dediğimiz değer o kadar kıymetli ki onun boşa geçirilmesine tahammülümüz yok. Bu nimetin kıymetini bilmemiz lazım, 10 yıldır hasretini çektiğimiz bu önemli hizmetin kıymetini bilmek zorundayız. İstanbul’a üçüncü bir havaalanı düşünülüyor ama daha netleşmedi. Bunun Çorlu’da olmasını çok arzu ediyorum. Hazır burada havaalanımız var, burayı belki biraz daha imkanlarını genişleterek neden İstanbul’un üçüncü havaalanı Çorlu’da olmasın diyorum. Çünkü İstanbul’a çok yakın, otoyol ile 40 dakikalık bir mesafedeyiz. Bunun içinde ayrıca gayret göstereceğim. Biz peşinde olup, isteyeceğiz, uğraşacağız. Burada olması, Çorlu, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne için daha güzel olacaktır. Bu kıymetli uçuşları elimizden kaçırmayalım” diye konuştu.

Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, “Buradan bütün Trakya’ya vereceğimiz bir mesajımız var yerine ulaşmasını istiyoruz. Tıpkı futbol takımları gibi şehirlerinde kendi ligi var. Eğer kentler süper ligde oynamak istiyorlarsa mutlaka bir beş yıldızlı hotele sahip olmak zorundalar. Süper ligde oynamanın bir başka kuralıda mutlaka tarifeli uçak seferlerinin olduğu bir havalimanına sahip olmalısınız. Bugüne kadar bunlardan hepsinden yoksunduk. Hem bütün Trakya’da hem de Çorlumuzda artık bu imkanların her ikisine de sahibiz. Çorlu’da bir beş yıldızlı hotelimiz var ve aynı zamanda Çorlumuzda tarife uçuşlar imkan dahilindedir. Marka şehir olmak için her gün önümüze yeni hedefler koymak zorundayız. Çorlu için yeni hedefimiz, Çorlu’nun havaalanıyla, demiryoluyla, büyük sanayi üretimiyle, tarımsal üretimiyle Türkiye’nin en önemli lojistik merkezlerinden birisi olmasını sağlamaktır. Bu çerçevede yapılması gerekenlerden bir tanesi Çorlu Havaalanı’nın kapasitesinin arttırılmasıdır ve aynı zamanda Çorlu’ya bir lojistik merkez kazandırmaktır. Çok çalışmalıyız, çok gayret göstermeliyiz, birliğimizi beraberliğimizi muhafaza etmeliyiz. Hem sevindiğimiz hem üzüldüğümüz günde Çorluluların bu hizmete sahip çıkmasını istiyorum, Trakya’nın sahip çıkmasını istiyorum. Burası bölgemizin değerini, ekonomik kapasitenin değerini artırıyor” şeklinde konuştu.
Levent Silistre
avrupayakasi

0 yorum: