Muratlı'ya Atık Su Arıtma Tesisi Yapılıyor 2013

3 Ağustos 2013 Cumartesi

1Atık su nedir?

 Evlerden, sanayi tesislerinden farklı ticari işletmelerden, kurumlardan ve benzer binalardan kullanıldıktan sonra boşaltılan sular atık su olarak tanımlanmaktadır. Bu sular insan ve hayvan dışkısı ve idrarı ile grisu denilen banyo, lavabo ve mutfaklardan kullanım sonucu kirlenen sulardan ibarettir. Evsel atık sular renkli, pis görünüşlü ve içinde bir miktar çözünebilen ve çözünemeyen maddeler bulunmasına rağmen %99’nun su olduğu diğer kısımlar ise organik ve inorganik karışımlardan oluşmaktadır. Atıksu içinde bakteri, protozoa, virus, helmint gibi patojenik olabilecek mikroorganizma türleri bulunabilmektedir.

-->

Atık su içinde hangi virüsleri barındırır??

 Atıksular içinde patojenik organizmalar, tifo, paratifo, dizanteri, diyare ve kolera gibi gastro intestinal sistem hastalıklarına yol açan virüsler bulunmaktadır.

 Bu organizmalar oldukça enfeksiyöz oldukları için sanitasyonun zayıf olduğu bölgelerde özellikle tropiklerde her yıl binlerce ölümlere sebep olabilmektedirler.

 *atık su arıtma işlemi tükenen su kaynaklarının yanında önemli bir durumdur fakat içme suyu üzerine atık su arıtma tesisi kurmak nasıl bir risk almaktır???arıtılan suyun satılması başka soru işaretlerine yol açsa da öncelikli önem verdiğim nokta mevcut doğal çevrenin ve temiz içme suyumuzun risk altında olduğudur!!!

 LÜTFEN BİRAZ DAHA DUYARLI OLALIM. BU SADECE MURATLI'DA YAŞANAN BİR DURUM DEĞİL. BU DÜNYA HEPİMİZİN....

İREM OĞUZ

0 yorum: