Muratlı'da 19 Mayıs Kutlamaları 2013

20 Mayıs 2013 Pazartesi

Muratlı'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları

--> ...

19 Mayıs Muratlıda Çoşkuyla Kutlandı

Kaymakam, garnizon komutanı, belediye başkanı, emniyet müdürü ve tüm idari görevlilerle, sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcilerinin de hazır bulunduğu tören, Halk eğitim müdürlüğünün çelenk koyma töreniyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından, bölge şampiyonu olmuş, önümüzdeki ay da Makedonya’da Türkiye’yi temsil edecek Halk eğitim merkezi halk oyunları gösteri düzenledi.
Gösterinin ardından günün anlam ve önemini anlatmak için söz alan Muratlı Halk Eğitim müdürü İskender Yalçıner, “ Çok zor bir dönemde, Atatürk’ün önderliğinde 19 Mayıs 1919’da başlayan bağımsızlık mücadelemizin 94.yıldönümü vesilesiyle hazırlanan 19 Mayıs Atatürk’ü anma, gençlik ve spor bayramı kutlama programına hoş geldiniz. Dünya tarihine baktığımızda, devletlerin, zamanın en güçlü devletleri de dahil olmak üzere, çeşitli nedenlerle yıkıldıklarını görürüz. Bu acımasız sonuç, bazen devleti oluşturan milletin, başka bir isimde yeni bir devlet olarak dünya sahnesinde kalmasına imkân verirken, bazen de o milletin tamamen yok olmasına neden olmuştur.
Tarihin ilk sayfalarından itibaren varlığını ortaya koyan Türk milleti de, kurduğu her devlette bu tehlikeyi yaşamış, ancak bağımsız yaşama karakterinden güç alarak gerçekleştirdiği mücadelede ayakta kalabilmeyi başarmıştır.1071 Malazgirt zaferiyle adım atarak yurt edindiği Anadolu toprakları,Türk  milletlerinin bu mücadelelerinin en şiddetlisine sahne olmuştur.Anadolu’da Türk varlığını kabul etmek istemeyen güçlerin yoğun çabası,Türklerin kurduğu ve bir Cihan imparatorluğu seviyesine kadar ulaşmış olan Osmanlı devletinin,19. Yüzyıl sonlarında iyice yıpratmış ve  “hasta adam” yakıştırmasıyla karşı karşıya bırakmıştır.Türklerin olmadığı bir dünya yöntemiyle yürütülen bu çabalar sonuç vermek üzereyken, Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yaktığı bağımsızlık meşalesi bir milletin yeniden toparlanarak var olma arzusunu ortaya koymuştur.
Bugün bizler,işte bu arzuyla yapılan mücadelelerinin sonucunda varız,buradayız ve dünya var oldukça burada olacağız.Çünkü,yaşanan çetin mücadelelerden sonra kurduğu Türkiye Cumhuriyetini,damarlarındaki asil kanın varlığına güvendiği ve “ey yükselen yeni nesil,Cumhuriyeti biz kurduk,onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizlersiniz.” Sözüyle, gençlere bırakan Mustafa Kemal Atatürk gibi, bizler de gençlerimizin aldıkları emaneti en iyi şekilde koruyup yükselterek yeni nesillere teslim edeceklerine inanıyor ve güveniyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle, “benim doğum günüm 19 MAYISTIR” diyen yüce Atatürk’ü bir kez daha minnetle anıyor,94.gençlik ve spor bayramınızı kutluyorum.”dedi. Konuşma bitiminde, kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu, garnizon komutanı İsmail Köksal ve belediye başkanı Nebi Tepe, basketbol, masa tenisi, satranç, kompozisyon ve şiir dalında dereceye girenlere ödüllerini verdi. Gösterinin ardından dağılan halk, akşam fener alayı ve çeşitli eğlenceler yapıldı.

0 yorum: