Aşağısevindikli Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali İtiraz Dilekçesi

23 Mayıs 2012 Çarşamba

Sevgili Muratlı halkı aşağıdaki şikayet dilekçesini tekirdag@csb.gov.tr adresine mail atarak katkıda bulunabilirsiniz.Dilekçe içeriğinde Muratlı'nın Aşağısevindikli köyüne yapılması planlanan Doğalgaz Kombine Çevrim Santralinin çevreye vereceği zararlar belirtilmiştir.Sizde Muratlı'lı olarak katkıda bulunmak istiyorsanız  tekirdag@csb.gov.tr adresine aşağıdaki maili yada içinizden geçenleri yollayabilirsiniz.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI TEKİRDAĞ İL MÜDÜRLÜĞÜ’NE

 İlimiz Muratlı İlçesi, Aşağısevindikli Köyü sınırlarında yapılması planlanan “Aşağısevindikli Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali” projesi ile ilgili olarak başlatılan ÇED süreci içinde sunulan itiraz hakkımı kullanarak, ilçemize böylesi bir projenin yararından çok zararı olacağını düşünmekteyim. Bu ölçekli bir Doğalgaz termik santralinin saatte 40- 50 Ton suyu soğutma için kullandığı düşünülürse köy, ilçe ve il doğrudan zarar görecektir. Bölgede büyük bir mağduriyet doğacaktır. İçine çeşitli kimyasallar karıştırılan farklılaşmış bu suyun toprak altındaki su havzasına tekrar ulaşması halinde çevredeki tüm canlılar bu durumdan olumsuz etkilenecektir. Bölge geçimini büyük ölçüde tarım ve hayvancılıktan sağlamaktadır. Proje faaliyete geçtiğinde toprağa ve havaya karışan kimyasallarla verim düşecek hatta zaman içerisinde yapılamamaya başlayacaktır. Bu yüzden Aşağısevindikli Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali projesinin su ve toprağa verdiği zararların dışında, çevreye yayacağı zehirli gazlar da göz önünde bulundurulmalıdır.

 Yukarıda bahsedilen zararlar doğrultusunda bu projenin yapılması, ekolojik zincir içerisindeki tüm canlıların yaşama hakkını elinden alacaktır. Gelecek nesillere sağlıklı ve doğal bir çevre bırakmak isteyen bir avuç insan olarak ilçemize Doğalgaz Kombine Çevrim Santralinin yapılmasını istemiyoruz. Gereğinin yapılmasını arz ederim. Saygılarımla.

  tekirdag@csb.gov.tr adresine gönderilecektir..

0 yorum: