Tekirdağ'da Öğrenciler Hastanelik Oldu

3 Mart 2012 Cumartesi


Tekirdağ'da karın ağrısı, ishal ve kusma şikayetiyle hastaneye başvuran 124 öğrenciden 117'si, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Haber: Tekirdağ'da Öğrenciler Hastanelik Oldu
Tekirdağ'da karın ağrısı, ishal ve kusma şikayetiyle hastaneye  başvuran 124 öğrenciden 117'si,tedavilerinin ardından taburcu edildi. 

Tekirdağ Valiliğinden yapılan açıklamada, çoğunluğu merkez Atatürk İlköğretim Okulunda eğitimgören 124 öğrencinin karın ağrısı, ishal ve kusma şikayetleri ile Tekirdağ Devlet Hastanesi Acil Servisinebaşvurduğu bildirildi. 

7-15 yaş grubunda olan öğrencilerden 117'sinin tedavilerinin tamamlanmasının ardından taburcu edildiği, 7'sinin ise hastaneyeyatırıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"Durumu ağır olan vaka bulunmamaktadır. Okuldaki öğrenci sayısı 700'dür. Yapılan incelemede okulda yemek hizmeti verilmediği, kantine alınan ürünlerin tüm Tekirdağ okullarına hizmet veren kooperatif tarafından temin edildiği anlaşılmıştır. Okuldan 4 noktadan su numunesi alınmıştır. Okulda bulunan susebilinin filtrelerinin 1 hafta önce değiştirildiği öğrenilmiştir.Şehir merkezinde ve okul çevresinde son bir hafta içerisinde su kesintisinin ve bakiye klor eksikliğinin olmadığı anlaşılmıştır. Okul çevresinde suşebekesiyle ilgili yeni yapılmış bir kazı olmadığı da belirlenmiştir." 

Açıklamada, okuldan alınan su örneklerinin Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığına gönderileceği, olayın viral kaynaklı olabileceği bildirildi. - TEKİRDAĞ

0 yorum: