Tekirdağ Günlük Sütte Abonelik Başlıyor

21 Şubat 2012 Salı


Tekirdağ’da faaliyet gösteren satış ve pazarlama firması, bir çok Avrupa ülkesi ve ABD’de olduğu gibi abone usulü günlük taze süt projesini Trakya’da da başlatarak, günlük sütleri sabah erken saatlerde abonelerinin kapılarına bırakacak.
Firma sahibi Eylem Yalçınkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tekirdağ’ın Malkara ilçesindeki köylerden toplanan günlük sütleri, fabrikada pastörize işleminden geçirdikten sonra paketleyip abonelik sistemiyle müşterilerin kapısına kadar götüreceklerini söyledi.
Yalçınkaya, projeyi üniversite öğrenciliği yıllarında tasarladığını belirterek, şöyle konuştu:
”1995 yılında Trakya Üniversitesi Malkara Meslek Yüksekokulu’nda öğrenci olduğum dönemde abonelik sistemiyle süt satma projem vardı. Bu benim bir hayalimdi ve yıllar sonra bunu nasıl gerçekleştirebilirim diye düşünmeye başladım. Daha sonra üniversitedeki hocam Kayahan Yılmaz’a danıştım ve onun yönlendirmesiyle Malkara’da süt işleyen bir fabrikayla anlaştım.”
-Günlük süt 1,5 TL’ye satılacak-
Köylerden toplanan sütün fabrikada el değmeden işleneceğini ifade eden Yalçınkaya, ”Anlaştığım fabrika köylülerden aldığı sütü pastörizasyon işleminin ardından özel poşet paketlerle paketleyecek. Daha sonra fabrikadan aldığımız paket sütü soğuk hava depomuzda muhafaza edeceğiz. Ertesi sabah ise soğutma sistemli araçlarla tek kullanımlık günlük pastörize sütü abonelerimize dağıtacağız. Bir litrelik paketlerde satışa sunduğumuz sütün ücreti 1,5 TL” dedi.
Yalçınkaya, abonelik sistemiyle, günlük taze sütlerin, kapılara gelen gazeteler gibi rahatlıkla alınacağını belirterek, ”Bu sistemle de süt içme alışkanlığını kazandırmayı hedefliyoruz. Bu proje için satış, pazarlama firması ve internet sitesi kurduk. Önümüzdeki günlerde Tekirdağ’ın bazı bölgelerinde tanıtım ve organizasyon yapacağız. Kapı kapı dolaşarak hizmetimizi anlatacağız” diye konuştu.
Abonelik sistemiyle ilgili tüm hazırlıklarının tamamlandığını vurgulayan Eylem Yalçınkaya, projenin Mart ayı başında faaliyete geçeceğini sözlerine ekledi.
Yavuz Karaduman – (A.A)

0 yorum: