Muratlı-Tekirdağ Demiryolu seferleri ile ilgili soru önergesi

15 Ocak 2012 Pazar


Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali YILDIRIM’a seferleri iptal edilen Muratlı-Tekirdağ demiryolu ile ilgili soru önergesi verdi.
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA
Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali YILDIRIM tarafından yazılı olarak cevaplandırılması konusunda gereğini arz ederim.
Emre KÖPRÜLÜ
Tekirdağ Milletvekili
Referandum öncesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 245 Milyon TL yatırım yapılarak açılan Muratlı-Tekirdağ Demiryolu seferleri 22 Aralık 2011 tarihinden itibaren süresiz olarak iptal edildi. Türkiye’yi demir ağlarla ördüklerini savunan Başbakan Erdoğan tarafından şaşaalı bir törenle açılan Demiryolu hattı meydana gelen arızalar sebebiyle bugüne kadar birçok kez iptal edilmesinin ardından şimdi de tamamen kapatıldığı söylenmektedir. Muratlı-Tekirdağ demiryolu seferlerinin iptali vatandaşlarımızın bu hizmetlerden yoksun kalmasını doğuracaktır.
Eğer ki ihtiyaç olmadığı ve halkın bu hattı tercih etmediği değerlendiriliyorsa kamuoyu yoklaması yapılmadan, bir ihtiyaç olup olmadığı araştırılmadan 245 milyon TL harcanarak yapılan bu yatırım büyük bir kamu zararını ortaya çıkaracaktır.
Muratlı-Tekirdağ Demiryolu seferlerini yeniden ne zaman tarifeli bir şekilde başlatmayı düşünüyorsunuz?
Eğer ki bu seferlere ihtiyaç olmadığı ve halkın bu hattı tercih etmediği değerlendirmenizde ise 245 milyon TL (trilyon) harcanarak yapılan Tekirdağ-Muratlı hattını bir kamu israfı olarak mı göreceksiniz?
Bu şekilde milyonlar harcanıp daha sonra iptal edilen kaç demiryolu seferi vardır?
Tekirdağ- Muratlı Demiryolu hattını inşa eden firmanın Fransız menşeli olduğu iddiaları doğru mudur? Şu anda Fransızlar tarafından yapılan ve yapımı süren kaç demiryolu hattı inşaatı bulunmaktadır?

0 yorum: