Namık Kemal Üniversitesi'nde Sosyal Yaşam Fotoğraflar

28 Temmuz 2011 Perşembe




     

   YURTLAR 
       Üniversitemizde öğrenim gören öğrencilerimiz gerek devlete ait gerekse özel girişimcilerin  oluşturduğu barınma olanaklarından dolayı, barınma konusunda herhangi bir sorun   yaşamamaktadırlar. Ayrıca, Değirmenaltı Yerleşkesinde 102 öğrenci kapasiteli,  Üniversitemiz tarafından işletilen Ayşe Menger Kız Öğrenci Yurdu bulunmaktadır.




      Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait Tekirdağ Merkez, Çorlu, Çerkezköy, Hayrabolu ve Şarköy öğrenci yurtları olmak üzere barınma gereksiniminin büyük kısmını karşılamaktadır. Yurtlar öğrencilerimizin her türlü ihtiyaçlarına yanıt verebilme donanımına sahiptir. Değirmenaltı Yerleşkesinin çok yakınında Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait 616 erkek, 696 kız öğrenci olmak üzere toplam 1312 kapasiteli yurt bulunmaktadır. Yurtta bulunan 3 erkek ve 3 kız bloğundaki odalar 4'er kişiliktir. Yurtlarda çalışma salonları, spor alanları, kantin, yemekhane yer almaktadır.


     Tekirdağ ilindeki pek çok özel yurt da öğrencilerin barınma gereksinimini karşılamaktadır. Ayrıca ilçelerde de özel yurtlar bulunmaktadır.
     Öğrencilerimiz, yurtların dışında uygun koşullarda evlerde barınma olanağını da rahatlıkla bulmakta ve bu konuda Tekirdağ halkı öğrencilere destek olmaktadır.


     SAĞLIK
     Üniversitemize bağlı fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında okuyan öğrencilerin sağlık sorunları ile ilgilenmek için Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığına bağlı olarak hizmet veren Mediko Sosyal Merkezi bulunmaktadır. Bu merkez, öğrencilerimizin tüm sağlık sorunlarıyla yakından ilgilenen bir kadroya sahiptir. Öğrencilerimizin muayene ve tedavileri uzman doktorlarca yapılmaktadır. İleri tetkik ya da tedavi gerektiren durumlarda öğrencilerimiz Namık Kemal Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesine sevk edilmektedir.


     SOSYAL YAŞAM
     Merkez ilçede bulunan alışveriş merkezi, restoranlar öğrencilerimize zevkli zamanlar geçirtebilecek kalitededir. Şehrin denize olan konumu da bu durumu pekiştirmektedir. Ayrıca çok sayıda kafeterya ve sinema salonları da bulunmaktadır.
     Değirmenaltı Yerleşkemizde bulunan kafeteryalar öğrenci ve personelin hizmetine sunulmuştur. Yerleşkelerimizde çok sayıda öğrenciye hizmet verecek kantinler bulunmaktadır.
Öğrenci yemekhanelerimiz de uzman diyetisyen ve gıda mühendislerince kendi mutfaklarımızda hazırlanan yemeklerimiz öğrencilerimizin sağlıklı beslenmesi amaçlanarak hazırlanmaktadır.
     Spor Salonumuzda çok sayıda spor aleti ile deneyimli bir hoca eşliğinde sağlıklı bir vücuda sahip olma imkanını sizlere sunmuş bulunmaktayız.
     Ayrıca, yerleşkemizde spor alanları, kafeteryalar, kantinlerin yanı sıra inşaatı devam etmekte olan kapalı spor salonumuz ve yüzme havuzumuzda en kısa sürede sizlerin hizmetine sunulacaktır.


      BURS OLANAKLARI
      Üniversitemizde öğrenim gören bütün öğrencilerimiz, devletçe sağlanan burs olanaklarından yararlanma hakkına sahiptir. Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından her yıl isteyen öğrencilere kredi ve burs verilmektedir. 
      Ayrıca üniversitemizde öğrenim gören maddi durumu yetersiz öğrencilere çeşitli kişi ve kurumlardan sağlanan olanaklar ölçüsünde parasal destek sağlanmaktadır. Üniversitemizdeki başarılı ve yardıma muhtaç öğrencilere üniversitemiz birimlerinde kısmi zamanlı çalışma olanağı da sunulmaktadır.


      ARAŞTIRMA OLANAKLARI                                             Üniversitemizin Değirmenaltı Yerleşkesinde bulunan merkez kütüphanede 27.388 kitap ile 220 adet yerli ve yabancı süreli yayın bulunmaktadır. İnternet olanağının da sağlandığı kütüphanede hafta içi 08.30 ile 20.30, cumartesi 09.00 ile 16.00 saatleri arasında hizmet verilmektedir. Otuz sekiz farklı veritabanından 51.086 elektronik kitap, yaklaşık 37.332 civarında elektronik dergi ve Avrupa Birliğiyle ilgili hemen hemen her türlü dokümana erişebilme olanağı mevcuttur. Böylece üniversitemizde zengin bir araştırmaya dayalı eğitimin ön planda olduğu gerekli alt yapı hazırlanmıştır.                                                                     Üniversitemiz bünyesinde öğrencilerin uygulama derslerinde kullandıkları çok sayıda donanımlı laboratuar ve atölye de bulunmaktadır. Öğrencilerimizin tümüne internet erişimi imkanı sağlanmış ve bilgisayar laboratuarları okulların ihtiyaçlarına göre düzenlenmiştir.
  KÜLTÜR VE SANAT                                                                Üniversitemiz de başta Geleneksel Bahar Şenlikleri bünyesinde olmak üzere pek çok kültürel ve sanatsal faaliyet düzenlenmektedir. Oldukça geniş bir yelpazede düzenlenen konser, konferans, söyleşi, sergi, tiyatro,  dans ve oyunlar; öğrencilerimizi derslerinin yanı sıra sosyal anlamda motive etmek ve kendilerini geliştirebilmelerine olanak sağlamak amacıyla organize edilmektedir.
       Açılan resim ve fotoğraf sergilerinde öğrencilerimiz izleyici oldukları gibi katılımcı da olabilmektedirler. Fotoğraf topluluğu öğrencilerimiz düzenlenen gezilerde ya da bireysel çekimler sonucunda kendi sergilerini açıp çektikleri fotoğrafları diğer arkadaşlarıyla paylaşabilmektedirler.
      Bu yıl düzenlediğimiz tüm faaliyetlerde öğrencilerimizin de katılımlarını ve parmak izlerini görebilirsiniz. Tiyatro topluluğu bu yıl 3 oyun sergilerken sinema topluluğumuz özellikle festival filmlerinden oluşan 30 film gösterimi yapmıştır. Dans topluluklarımız gerek bahar şenliklerinde, gerekse akademik açılış ve mezuniyet törenlerimizde hünerlerini sergilemektedirler. Dağcılık topluluğumuz erişilmez zirveleri fethederken doğayla iç içe olmanın keyfini çıkarmakta, Avrupa Öğrencileri (AEGEE) topluluğumuz düzenlenen etkinlikler çerçevesinde Avrupa'nın çeşitli yerlerine giderken Tekirdağ'da da Avrupalı öğrencileri ağırlamaktadırlar.
      Bu doğrultuda 2010 yılında toplam 34 öğrenci topluluğu kurulmuştur. Halen başvuru incelemesinde olan topluluklarımız da vardır.            Detaylı Bilgi İçin Tıklayın
bekleyin
bekleyin
bekleyin
bekleyin
bekleyin
bekleyin
bekleyin
bekleyin
bekleyin
bekleyin
bekleyin
bekleyin
bekleyin
bekleyin
bekleyin
bekleyin
bekleyin
bekleyin
bekleyin
bekleyin
bekleyin
bekleyin
bekleyin
bekleyin
bekleyin
bekleyin
bekleyin
bekleyin
bekleyin
bekleyin
bekleyin
bekleyin
bekleyin
bekleyin
bekleyin
bekleyin
bekleyin
bekleyin
bekleyin
bekleyin
bekleyin
bekleyin
bekleyin
bekleyin
bekleyin
bekleyin
bekleyin
bekleyin
bekleyin

0 yorum: