Kanserli Çocuğun Ailesi Çaresiz

17 Ocak 2010 Pazar



İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kanser tedavisini sürdüremediklerini, Tekirdağ Devlet Hastanesi'nin ise olanaklarının yetersiz olduğunu belirten baba Hüseyin Asamaz, ne yapacaklarını bilemedikleri söyledi.

Otobüs şoförü Hüseyin Asamaz, kızı Sevgi Sedef'i tedavi için Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne götürdü. Buradaki tedavinin sonuç vermemesi üzerine Sevgi Sedef Asamaz, İstanbul'daki Çapa Tıp Fakültesi'ne sevk edildi. Çapa'da küçük kıza ‘Akciğer kanseri’ teşhisi konuldu. Ancak bir süre sonra Çapa Tıp Fakültesi hastayı taburcu etti. Şoför Hüseyin Asamaz, bunun üzerine kızını Ankara'ya götürerek buradaki hastanelerde tedavi ettirdi. 2009 yılının ilk aylarında yeniden teşhisin konulduğu Çapa Tıp Fakültesi'ne götüren Asamaz'a, 13 gün süreyle ışın (radyoterapi) tedavisi yapıldı.
Hüseyin Asamaz, ışın tedavisi ardından hastanenin kızını Eylül ayında taburcu ederek evine yolladığını söyledi. Aralık ayı başında kızının evinde fenalaştığını anlatan baba Asamaz, hemen Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne gittiklerini belirtti. Hüseyin Asamaz, şunları anlattı:
“Aralık başında kızımı ambulans ile Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürdük. Çapa kabul etmeyince, götürdüğümüz diğer hastaneler yaşı küçük hastalar için yoğun bakım servisi olmadığı söyleyip kabul etmeyince, tekrar Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne döndük. Tekirdağ Devlet Hastanesi Başhekimi Cengiz Becerir bizi hastaneye kabul etti. Ama burası bir kanser hastanesi olmadığı için çocuğum yeterli tedavi göremiyor.”
Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nin kızının hastalığı ile ilgili her şeyi bildiğini söyleyen Hüseyin Asamaz, hastanenin kanserli kızı için riske girmek istemediği için hastaneye almadığını öne sürdü. Tekirdağ'da Nurettin Ekmekçioğlu İlköğretim Okulu 5'inci sınıfta okuyan kızının hayat dolu olduğunu anlatan Hüseyin Yılmaz, onun her geçen gün erimesine dayanamadığını olduğunu söyledi. Kızının ardından kendisinin de güçten düştüğünü ifade eden Asamaz, “Sedef’imi 28 Kasım’da hastaneye getirdiğimde 52 kiloydu, 45 günde 30 kiloya kadar düştü. O zaman Çapa kızımı kabul etseydi, tedaviye karşılık verecekti. Ama bugünden sonra tedavi de olmayabilir çünkü güçten düştü” diye konuştu.
ANNESİ KIZININ BAŞINDAN AYRILMIYOR
Asamaz ailesinin 2'nci çocuğu olan Sevgi Sedef Asamaz’ın hastalığı annesi Saime Asamaz'ı da perişan etti. Hastanelerde başından ayrılmadığı kızının her geçen gün ‘erimesini' görmeye artık dayanamadığını belirten anne Saime Asamaz, “Bir anne için kızını bu halde çaresiz görmek ne demek bilemezsiniz. Yanındayız ama bir şey yapamıyoruz en çok bu bizi üzüyor. Hastane de kabul etmiyor. Devlet Hastanesi’nde de kanser tedavisi yok, serumla, oksijenle vakit geçiriyorlar” dedi

0 yorum: