Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'nde Taciz Skandalı

8 Mayıs 2009 Cuma



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'nde isimleri açıklanmayan 3 bayan memuru elle taciz ettiği ileri sürülen yüksek okul sekteri görevinden alındı. Bayan memurların şikayetleri üzerine harekete geçen üniversite yönetimi Sağlık Meslek Yüksek Okulu sekreteri K.P hakkında idari soruşturma başlattı.

İddialara göre cinsel taciz Tekirdağ'daki Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu'nda meydana geldi. Okulda memur olarak çalışan ve isimleri açıklanmayan ikisi evli 3 bayan kendilerine cinsel taciz bulunduğu iddiasıyla Sağlık Meslek Yüksek Okul Sekreteri K.P hakkında şikayet dilekçesi yazarak üniversite idaresine başvurdu.

İsimleri açıklanmayan bayan memurlar Yüzüncü Yıl Mahallesi'nde bulunan Sağlık Meslek Yüksek okulunda Yüksek okul sekreteri olarak görev yapan K.P'nin kendilerini okulun çeşitli yerlerinde sıkıştırarak eli ile cinsel tacizde bulunduğu söyledi.

Yazdıkları dilekçeler ile farklı zamanlarda cinsel tacize maruz kaldıklarını ifade eden bayanlar yüksekokul sekreteri K.P hakkında üniversite yönetimine şikayetçi oldu. Üniversite yönetimi şikayetler üzerine soruşturma açarak yüksek okul sekreterliği yapan evli ve 2 çocuk babası K.P'yi görevden aldı.

İkisi evli 3 bayan memur şikayet dilekçelerinde nasıl tacize uğradıklarını yazdı. Bir yıldır sürekli elle ve sözle tacize maruz kaldığını öne süren bayanlardan biri, okulda yalnız kaldığı zamanlarda K.P'nin yanına yaklaşarak elle vücuduna dokunmaya çalıştığını söyledi.

Kendisine yapılan tacizi sürekli engellemeye çalıştığını belirten bayan memur, "Sizi şikayet ederim" demesi üzerine K.P'nin sürekli "Bana hiçbir şey yapamazsınız. Bir şey anlatırsanız sizi üniversiteden attırırım. Sizin hayatınızı bitiririm" dediğini kaydetti. Yüksekokul sekreteri K.P, hakkında şikayetçi olan bir başka bayan da dilekçesinde "K.P beni elle sürekli taciz ediyordu. Zorluk çıkarmamız halinde bizi korkutuyordu. İlk başlarda sadece kendimin tacize uğradığını düşünüyordum. Anlatmaya korkuyordum. Daha sonra diğer arkadaşların da aynı şekilde taciz edildiğini öğrendim" dedi. Cinsel taciz ile suçlanan K.P'nin ise kendisine komplo kurulduğu ve suçsuz olduğunu söylediği öğrenildi.

0 yorum: