Deniz Baykal Trakyadaydı

21 Mart 2009 Cumartesi

Deniz Baykal Trakya’daydı. Bir günde 3 miting düzenleyen Baykal, önce Kırklareli’nde, ardından Edirne ve Tekirdağ’da halka hitap etti.
Baykal, Türkiye’de sanayinin durduğunu, kalkınmanın bittiğini, fabrika kapatma döneminin başladığını söyledi; "7 yıl karınca gibi çalışacağınıza, ağustos böceği gibi öttünüz" dedi. Baykal, ağırlıklı olarak hükümetin ekonomi politikasını eleştirdi:

Bu hükümet Cumhuriyet tarihinin gelmiş geçmiş bütün hükümetlerinin ortak toplam borcundan daha fazla borç yaptı. 280 milyar dolar borç aldı. Doları da sabit tuttular, millet de ’Hiç olmazsa istikrar var’ dedi. Millet ’Allah razı olsun’ dedi, 7 yıl böyle geçti. Şimdi ne oldu. Şimdi her şey tıkandı kaldı. Sanayi çalışamaz halde, 10 tezgahtan 4’ü durdu.

Fabrika kapatma dönemi Türkiye’ye geldi. Bunun altında o alınan harcanan 280 milyar dolar ek borç, bu milletin kalkınması için, gençlerimizin iş bulmasını sağlamak için, fabrika yapılması, altyapı tesisleri yapılması için, ekonominin rekabet gücünü artırılması için, esnafa destek olmak için harcanmayıp lükse israfa harcanması yatıyor. 7 yıl karınca gibi çalışmadınız, Ağustos böceği gibi öttünüz. Şimdi kriz geldi diyor. Başbakan’a soruyorlar, canım bir şey yok diyor. Kriz mriz yok diyor. Kriz bize teğet geçti diyor. Kriz teğet geçmiş sen işinden alınan işçi kardeşlerimizin ailelerine sor bakalım kriz onları teğet mi geçti.

Bu hükümet, Cumhuriyet tarihinde 2002’ye kadar, gelmiş geçmiş hükümetlerin tümünden daha fazla borç yapmış olan hükümettir. Yani Cumhuriyet tarihi boyunca 85 yılda Atatürk, İnönü’den,Celal Bayar'a,Menderes’e, oradan Süleyman Demirel'e,Turgut Özal'a Erbakan’a, aradakilere hepsine bakınız, gelmiş geçmiş bütün hükümetlerin Türkiye’de ortak borçları 220 milyar dolardır. Sonra bunlar geldi 2002’de ve 7 yılda Cumhuriyet tarihinde 85 yılda bütün hükümetlerin yaptığından daha fazla borcu yaptılar.

Ayşe Teyze’nin sütü

Hükümetin çiftçi için de birşey yapmadı. Feredanlı Köyü’nden Ayşe teyze,süt göndermiş. Süt 45 kuruş, mısır 45 kuruş buğdayın kilosu 45 kuruş, ayçiçeği 80 kuruş. Şimdi buğdayın fiyatı geçen seneyle aynı mı? Gübrenin fiyatı değişti. Mazotun fiyatı, ilacın fiyatı değişti.

0 yorum: