Ak Parti Tayyip Erdoğan Tekirdağ Mitingi

16 Mart 2009 Pazartesi

29 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesinde miting programlarını sürdüren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kırklareli'den sonra Tekirdağ'da halka seslendi. Cengiz Topel Meydanı'nda 47. mitingini yapan Erdoğan, konuşmasının büyük bir bölümünde CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisi hakkındaki eleştirilerine cevap verdi. "Ben hakaretle uğraşmam ancak yanlışlarını da söyleyeyim ki millet bilsin." diyen Erdoğan, kürsüden önce geçmiş dönemle bugünün kıyasını yaptı. 6 yılda Gayrı Safi Milli Hasıla'nın (GSMH) 230 milyardan, 753 milyara çıktığını kaydeden Başbakan, göreve geldiklerinde yüzde 64 olan borç miktarının da yüzde 21'e düştüğünü hatırlattı. Enflasyonun yüzde 30'dan 7.7'ye düştüğünü de belirten Erdoğan, "Sayın Bahçeli'nin Başbakanlığı döneminde Türkiye'nin IMF'e borcu 23.5 milyar dolardı. Şimdi 8 milyar dolar. 23.5 nire, 8 milyar nire?" diye sordu. Erdoğan, Merkez Bankası'ndaki paranın da 26.5 milyar dolardan 67 milyar dolara çıktığının altını çizerek, "Bazı köşe yazarları hamdolsundan başka bir şey bilmiyor diyor. Ben de diyorum ki, onlara karşı hamdolsun. Türkiye için pek çok şey yaptık, daha da fazlasını yapacağız. Bu ülkeyi dünyanın en iyi 10 ekonomisi arasına sokacağız." dedi.

Başbakan Erdoğan, daha sonra MHP lideri Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Baykal'ın küresel ekonomik krizle ilgili eleştirilerini cevapladı. CHP ve MHP'nin küresel ekonomik krizi ranta dönüştürmeye çalıştıklarını belirten Başbakan Erdoğan, "Biz tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirtmeyeceğiz. Kriz üzerinden oy devşirme ve rant sağlama derdinde olanlar bunu bilsinler." ifadelerini kullandı. Bahçeli ve Baykal'a, "Sen yanlış kılavuz bulmuşsun, onu değiştir" sözleriyle seslenen Erdoğan, iki lider arasındaki yakınlığa dikkat çekerek, "Sayın Bahçeli, CHP'den sana ne. Avukatı mısın sen onların, aranızdaki bu yakınlık nereden geliyor?" diye sordu. Bahçeli'nin kendisi hakkındaki iddialarıyla ilgili olarak da Erdoğan, "Sayın Bahçeli hukukta bir kaide var. İddia sahibi iddialarını ispatlamakla mükelleftir. Sayın Bahçeli dostça söylüyorum, sen bu iddiayı ispatlayamazsan namertsin." dedi. Bahçeli'nin 'şimdi açıklayamam ancak Başbakan olduktan sonra açıklarım' yönündeki sözlerine de cevap veren Erdoğan şunları söyledi: "Şimdi açıklayamazmış, bunları başbakan olunca açıklayacakmış. Ne demek, ya başbakan olamazsan ne olacak. Böyle komik şey olur mu. Bu bir siyasi lidere yakışır mı? Eğer bir iddiada bulunuyorsan, dik duracaksın, eğilip bükülmeyeceksin. Seçime 12 gün kaldı, açıklarsan oy toplarsın. Abdestinden şüphesi olmayanın namazından şüphesi olmaz. Biz rahatız elhamdülillah, namazımızdan şüphemiz yok. Neden aydınlatmıyorsun, neden iftira ediyorsun. Yüreğin yetiyorsa çık bugün konuş."

'DERELERİN ÇAKILI, NEREDEN ALDIN BU AKILI'

Bahçeli'nin seçim meydanlarında bazen Baykal'ı bazen de kendisini taklit ettiğini belirten Erdoğan, her iki partinin ruh ikizi olduğunu söyledi. Konuyu bir Tekirdağ türküsüyle anlatan Erdoğan, "Meşhur bir Tekirdağ türküsü vardır ya. Derelerin çakılı, nereden aldın bu akılı diye. Sayın Bahçeli bir yana, Sayın Baykal bir yana. İkisinin resmini çıkarsınlar yan yana. Bunların dili de üslubu da bir." dedi.

Kendisini dinleyen kalabalığa, Eskişehir'de 78 yaşındaki bir vatandaşın verdiği ekmek karnesini gösteren Erdoğan, "CHP demek ekmeği karneyle almak demektir. Patiskayı, şekeri ve gazyağını da karneyle almak demektir. CHP bu, CHP yokluktur, CHP kıtlıktır." dedi. AK Parti hükümetinin yaptığı yatırımları anlatırken, 'Kıskananlar çatlasın' şeklinde tezahürat yapanlara seslenen Erdoğan, "Bırakın çatlamasınlar, onlar da AK Parti'ye gelsinler" diye cevap verdi. Miting boyunca kendisini dinleyenlerle sürekli diyaloğa giren Erdoğan, bir vatandaşın, "Ben sana aşığım." sözlerine, "Ben de sana aşığım" sözleriyle karşılık verdi. (CİHAN)

0 yorum: