TRAKYA BÖLGESİNDEKİ BARAJLARDA SU SEVİYESİ AZALDI

20 Şubat 2009 Cuma

Trakya Bölgesi'nde içme ve sulama amaçlı kullanılan barajlardaki su miktarı önemli ölçüde düştü.

Bölgedeki barajların bazıları şehirlerin içme suyu ihtiyacını karşılarken bazıları da tarımsal amaçlı kullanılıyor. Edirne'de Süloğlu, Altınyazı, Kadıköy, Yeni Karpuzlu ve Sultanköy, Kırklareli'de Kayalıköy, Kırklareli, Tekirdağ'da ise Karaidemir barajları bulunuyor. Barajların toplam depolama hacmi 584,60 milyon metreküp civarında iken şu an barajlarda bu miktarın ancak beşte biri oranında su tespit edildi. DSİ 11. Bölge Müdürlüğü verilerine göre geçen yıl barajlardaki toplam su seviyesi yaklaşık 314 milyon metreküp civarında iken miktar bu yıl 108,05 milyon metreküp seviyesine indi.

Edirne'nin içme suyu ihtiyacını karşılayan ve toplam depolama kapasitesi 45,22 milyon metreküp olan Süloğlu Barajı'nda şu anda 7,15 milyon metreküp su bulunuyor. Bu miktar geçen yılın aynı döneminde 16,18 milyon metreküp civarında idi. Bunun yanında Keşan'ın içme suyunu sağlayan ve toplam kapasitesi 56,50 milyon metreküp kapasitesi bulunan Kadıköy Barajı'nda bu yıl 3,59 milyon metreküp su bulunuyor. Bu sayı geçen yıl 32,02 milyon metreküptü.

Yine Kırklareli'nin suyunu karşılayan Kırklareli Barajı'nın toplam kapasitesi 113,31 milyon metreküp civarında iken şu anda 49,11 milyon metreküp seviyesinde. Geçen bu yıl rakam 52,14 milyon metreküp seviyesinde seyrediyordu.

Barajlardaki su seviyesinin düşmesi, geçen yılın aynı dönemine göre yağışların az olmasına bağlanıyor. İlkbahar yağmurlarının başlaması ile birlikte barajlardaki su miktarının artması bekleniyor. (CİHAN)

0 yorum: