Sehit Yasar Osmanli icin Mevlit Yemegi Verildi

11 Aralık 2008 Perşembe

ŞEHİT YAŞAR OSMANLI İÇİN MEVLİT YEMEĞİ VERİLDİ
Tekirdağ'da Vatani Görevini Yaparken Şehit Olan Gebze Ahıska Türkleri Dernek Başkanı Binali Osmanlı'nın Oğlu Yaşar Osmanlı İçin Mevlit Töreni Yapıldı.

Tekirdağ´da vatani görevini yaparken şehit olan Gebze Ahıska Türkleri Dernek Başkanı Binali Osmanlı´nın oğlu Yaşar Osmanlı için mevlit töreni yapıldı.

Daha önce Azarbaycan'da askerlik yaptığı öğrenilen, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçtikten sonra tekrar askere giden şehit Yaşar Osmanlı, Tekirdağ'da vatani görevini yaparken aniden rahatsızlanarak hayatını kaybetti. Darıca Nenehatun Mahallesi'nde ikamet eden Ahıska Türkleri Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Gebze Ahıska Türkleri Dernek Başkanı Binali Osmanlı ile Hülya Osmanlı çiftinin tek erkek çocuğu olan Yaşar Osmanlı (26) vatani görevini yaptığı Tekirdağ 8. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda aniden fenalaşarak kalp krizinden hayatını kaybetmişti. Geride iki çocuk bırakan şehidin Nenehatun mahallesindeki Erzurumlular Derneği'nde gerçekleşen mevlidinde Kur'an okutulduktan sonra yemek dağıtıldı. Şehit Yaşar Osmanlı'nın mevlidine başta ailesi ve yakınları olmak üzere CHP Darıca İlçe Başkan Aday Adayı Hüseyin Özdinçer, AKPARTİ Gebze Belediye Başkanı Aday Adayı Abdullah Yağcı, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin başkenti Bakü'den Prof. Dr. Behruz Hüseynov, Rusya Federasyonu'ndan işadamı Şahveled Halilov, Çin Cumhuriyeti Uygur Türkleri'nden Said Bakkaş ve işadamı Mr. Van ile Ankara, İstanbul ve Bursa'dan Ahıska Dernekleri Federasyonu yöneticileri katıldı. (CİHAN)

0 yorum: