krize ragmen yatirim yapiyor, en buyuk gazbetoncu olacak

16 Aralık 2008 Salı

KRİZE RAĞMEN YATIRIM YAPIYOR, EN BÜYÜK GAZBETONCU OLACAK


Haber: Krize Rağmen Yatırım Yapıyor, En Büyük Gazbetoncu Olacak
Resmi büyütmek için tıklayın

İzmir ve Kırıkkale'de Gazbeton Üretim Tesisleri Olan Akgerman Grubu Çorlu'da Üçüncü Fabrika Yatırımını Krize Rağmen Sürdürüyor. Toplam 25 Milyon Euro'luk Yatırım Tamamlandığında Akg Gazbeton, Avrupa'nın En Büyük Üreticisi Olacak.


İzmir ve Kırıkkale’de gazbeton üretim tesisleri olan Akgerman Grubu Çorlu’da üçüncü fabrika yatırımını krize rağmen sürdürüyor. Toplam 25 milyon Euro’luk yatırım tamamlandığında AKG Gazbeton, Avrupa’nın en büyük üreticisi olacak.

İZMİRLİ Akgerman Ailesi’nin şirketi AKG Gazbeton, Çorlu’daki yeni tesisi tamamladığında Avrupa’nın en büyük gazbeton üretici olacak. Halen İzmir ve Kırıkkale’deki fabrikalarında üretim yapan AKG Gazbeton, 25 milyon euroluk Çorlu yatırımını 2009’un ortalarında üretime alacak. Tuğlanın muadili duvar malzemesi olan gazbetonun yalıtımı baştan çözümlediğini söyleyen AKG Gazbeton A.Ş’nin Yönetim Kurulu Üyesi Levent Akgerman, "Şu anda Türkiye’deki 2 milyon 100 bin metreküp gazbeton üretiminin 950 bin metreküpünü tek başına biz gerçekleştiriyoruz. Üçüncü fabrikamız 2009’un ikinci yarısından itibaren hizmete girecek ve tek bantta 400 bin metreküp gazbeton üreterek Avrupa’nın en büyüğü olacağız" dedi.

Sektörün önü açık

Daha önce İtalyanlara sattıkları gazbeton tesislerini 2001’de 15 milyon dolara geri aldıklarını hatırlatan Levent Akgerman, AKG Gazbeton’un pazara girmesinden sonra gazbeton işinde pazara rekabet geldiğini belirtti. Levent Akgerman, "Bu tarihe kadar iç pazarda bir tek üretici vardı. Bizim girmemizle hem gazbeton pazarı yüzde 3’lerden yüzde 10’lara kadar çıktı. Hem de rekabet başlamış oldu. İç pazarda şu anda ikinciyiz ama 20 ülkeye ihracat yapıyoruz. Ürettiğimizin yüzde 15’ini Avrupa başta olmak üzere Körfez ülkeleri ve Rusya’ya satıyoruz" diye konuştu.

Depremden sonra büyüdü

Gazbetonun tuğlaya göre üçte bir oranında hafif ve esnek malzeme olduğunu, binaların ağırlığının bu ölçüde hafiflediğini ve yüksek katlara doğru depreme karşı esneklik kazandığını anlatan AKG Gazbeton Yönetim Kurulu Üyesi Levent Akgerman, özellikle depremden sonra gazbeton pazarının hızla büyüdüğüne dikkat çekti. Akgerman, "Duvar ve çatı panellerinde gazbeton kullanılan binalar tuğla binalara göre üç kat daha hafif ve yüksek katlar da bir o kadar depreme karşı esnek durumda" dedi.

Tuğla lobisi var

Avrupa’da çok yaygın kullanımı olan gazbetonun Türkiye’de tuğla lobisi yüzünden yeterince yaygınlaşamadığını öne süren AKG Gazbeton Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği Başkanı Levent Akgerman, "Gazbeton tuğlaya göre daha pahalı ama tuğla ile örülen duvarın ısı yalıtımı olmadığı için mantolama yapmak gerekiyor. Mantolama maliyetini koyarsanız gazbetonla neredeyse aynı fiyata geliyor. Oysa gazbeton kendiliğinden ısı yalıtımlı olduğundan ekstra masraf gerektirmiyor. Ayrıca tuğla üzerine mantolanmış bir duvar yangına karşı korunmasız durumdadır. Oysa gazbetonda yangına karşı da çok daha dayanıklıdır. Amerika ve Kanada’da yangın merdivenlerinin yalıtım özelliğinden dolayı gazbetondan yapılması tercih ediliyor. Vatandaşın gazbetonun fonksiyonlarını bilip alacağı evin duvarında ne kullanıldığını sorgulaması gerekir. Ancak o zaman müteahhitler tuğla yerine gazbetonu tercih ederler. Maalesef şu anda bu iş müteahhitlerin insiyatifine kalmış durumda."

Palmiye Adaları’nın gazbetonu AKG’den

AKG Gazbeton yurt içinde ve dışında birçok prestij projesinin gazbeton tedarikçiliğini yapıyor. Romanya’da 100 bin konutun duvarları AKG Gazbeton’la kaplanırken, Ukrayna, Bulgaristan ve Yunanistan’a AKG ürünleri ihraç ediliyor. AKG Gazbeton Dubai’de ise inşa halindeki Palmiye Adaları’na 200 bin metreküp gazbeton göndererek büyük bir başarıya imza attı. Türkiye’de ise son dönemde inşa edilen birçok AVM ve kamu binasında AKG gazbetonun ürünleri kullanıldı.

11 Eylül’den bir gün önce fabrikaları sattık

AKG Gazbeton Yönetim Kurulu Üyesi Levent Akgerman, babası Öner Akgerman’ın, İzmir’deki Çimentaş çimento fabrikası ve alt şirketlerini komple İtalyanlara sattıktan bir gün sonra, 11 Eylül saldırıları olduğunu hatırlatarak yaşadıkları tesadüfü şöyle anlattı: "Biz Çimentaş’taki hisselerimizi satmıştık. Bir gün sonra uçaklar ikiz kulelere çarptılar. Allah’tan biz çoktan fiyat pazarlığımızı yapıp bir gün önce paramızı almıştık."

0 yorum: