AKPORT LİMANI'NDA İTALYA, RUSYA VE KUZEY AFRİKA KONTEYNER HATTI AÇILDI

29 Ekim 2008 Çarşamba

Haber: Akport Limanı'nda İtalya, Rusya ve Kuzey Afrika Konteyner Hattı Açıldı
Resmi büyütmek için tıklayın



Marmara Bölgesi'nin Önemli Limanlarından Akkök Şirketler Grubu'na Bağlı Akport Limanı'na Nisan 2008 İtibariyle Başlayan Konteyner Hareketi Artan Bir İvmeyle Devam Ediyor. Arkas Holding'in Armatörlük Şirketi Emes'e İlave Olarak Yine Aynı Şirkete Bağlı Tarros Hattı da Akport Limanı'nı Düzenli Seferlerine Uğrak Limanı Olarak Ekledi.

Marmara Bölgesi'nin önemli limanlarından Akkök Şirketler Grubu'na bağlı AKPORT Limanı'na Nisan 2008 itibariyle başlayan konteyner hareketi artan bir ivmeyle devam ediyor. Arkas Holding'in armatörlük şirketi Emes'e ilave olarak yine aynı şirkete bağlı Tarros hattı da AKPORT Limanı'nı düzenli seferlerine uğrak limanı olarak ekledi.

Böylece, Tekirdağ'ın yanı sıra Edirne, Lüleburgaz, Çorlu ve Çerkezköy gibi sanayi şehirleri denizyolu ile konteyner servisine erişim imkânına sahip oldu. Trakya sanayicisi haftalık Romanya, Bulgaristan ve İspanya servislerine ek olarak İtalya, Rusya ve Kuzey Afrika hatlarını kullanarak ihracat yüklemesi yapabilecek.

AKPORT, geçtiğimiz yıllarda Trakya bölgesine hitap eden konteyner terminalinin devreye girmesi, General Kargo ve Dökme Yük Yükleme Boşaltma ve Tekirdağ - Güney Marmara Ro-Ro Hizmetlerinin devreye girmesiyle hızlı bir büyüme sağladı.

AKPORT, 10 yılda gerçekleştirdiği yatırımlarla Türkiye'nin en hızlı büyüyen limanları arasında yeralıyor. Anadolu ile Avrupa arasında köprü olmaya hazırlanan AKPORT, mevcut konteyner terminaline ek olarak inşaatına başlanan 2 adet 350 mt yanaşma yeri, (-14 mt) draft'a sahip toplam 2.000 mt Rıhtım uzunluğu, 135 dönüm terminal sahası ile Marmara Bölgesi'nin en önemli limanı olmaya aday. 2009 Mart'ında tamamlanması planlanan Tekirdağ - Muratlı arasındaki demiryolunun bitmesi ile Tekirdağ - Bandırma ve Tekirdağ - Derince arasında vagon taşımacılığı AKPORT limanı üzerinden başlayacak.

(CİHAN)

0 yorum: