ÖZTRAK: BİR ZULA EDEBİYATI ÇIKTI, HÜKÜMET BUNUN ÜSTÜNE GİTSİN

7 Kasım 2008 Cuma


CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Başbakan Recep Tayyip Erdogan'ın, 'İş Adamlarının İki Yıllık Zulası Olduğuna' İlişkin Sözlerini Değerlendirirken 'Bugün Geldiğimiz Noktada Bir Zula Edebiyatı Çıktı. Hükümetin Eğer Bildiği Bir Şeyler Varsa, Bunun Üstüne Gidin' Dedi.

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Başbakan Recep Tayyip Erdogan'ın, ''iş adamlarının iki yıllık zulası olduğuna'' ilişkin sözlerini değerlendirirken ''Bugün geldiğimiz noktada bir zula edebiyatı çıktı. Hükümetin eğer bildiği bir şeyler varsa, bunun üstüne gidin'' dedi.

TBMM Plan Bütçe Komisyonununda, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşların bütçesi ele alınırken, komisyon üyeleri bu kuruluşlar hakkındaki görüş ve eleştirilerini dile getirdiler.

Komisyonda söz alan Öztrak, hükümete eleştiriler yönelterek, Türkiye'nin büyümesinin, kendisine benzeyen ülkelere göre 2006 yılından bu yana gerilediğini savundu. Bu konuda rakamlar veren Öztrak, önümüzdeki yıl dünya ekonomisinin yüzde 6'nın biraz üzerinde büyüyeceğini, Türkiye'nin büyümesinin ise yüzde 3'ler civarında kalacağı tahminleri yapıldığını kaydetti. AK Parti hükümetinin göreve gelmesi ile birlikte küresel gelişmelerdeki değişimi fark edemediğini ve bu nedenle programda gerekli değişiklikleri yapamadığını öne süren Öztrak, Türkiye'de 2006'ya kadar yaşanan yüksek büyüme rakamlarına rağmen istihdamın artmamasına işaret etti. Öztrak, ''Küresel bir kriz yaşıyoruz. Ama her yanımız yaralı bereli. Bu krize böyle yakalandık'' diye konuştu.

Sanayideki rakamların hızla olumsuz sinyaller verdiğine işaret eden Öztrak, bu rakamların ise sanayideki yavaşlamanın küresel krizden çok önce başladığını ancak, küresel krizle birlikte bu durumun daha da ağırlaşacağını gösterdiğini anlattı.

Öztrak, Başbakan Recep Tayyip Erdogan'ın, Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısında ''İş adamlarının iki yıllık zulası olduğuna'' ilişkin sözlerine de atıfda bulunarak, ''Bugün geldiğimiz noktada bir zula edebiyatı çıktı. Hükümetin eğer burada bildiği bir şeyler varsa, bunun üstüne gidin. Aynen Putin döneminde, Putin'in yaptığı gibi'' dedi.
(Anadolu Ajansı)

0 yorum: